duminică, 21 februarie 2010


"It is true, as people say, that one commits suicide for love, for fear, for syphilis? It is not true. Everyone loves, or thinks he does; everyone is afraid; everyone is more or less syphilitic. Suicide is a means of selection. Those men commit suicide who reject the quasi-universal cowardice of struggling against a certain spiritual sensation so intense it must be taken, until further notice, as a sensation of truth. Only this sensation permits the acceptance of the most obviously just and definitive of solutions: suicide."

Rene Crevel

3 comentarii:

marul spunea...

cum se numara ? un magritte/doi magritti ? scuza-ma , la asemenea postare , nu pot face decat glume proaste .

da am o curiozitate : de ce tocmai " existentialistii " sunt atat de intim legati de sinucidere ? neantul si fiinta - avers si revers ? ar fi interesant de facut o statistica : cati dintre cei care au teoretizat sinuciderea au si pus-o in practica ?


splew - aici ar fi sunat misto spleen

Michel Martin spunea...

Oh, god, niciunul, evident.

O sa incerc sa fiu amabil acum (desi imi sta foarte putin in fire momentan) si o sa iti spun ca nu sunt decat distrat de atitudinea ta de "what-a-loser", sunt de asemenea foarte putin interesat de polemica sau de discutii scandaloase in contradictoriu, de regula "cocoa boys/girls" asta cersesc.
Apreciez "interesul" de a-mi accesa pagina si a trece de procesul de verificare al cuvintelor, doar pentru a posta un comentariu, dar crede-ma, eu nu sunt genul de partener pe care il cauti.
Cred ca ai prins ideea. :)

marul spunea...

cu scuzele de rigoare , dispar . desi nu caut partener . ai prins tu ideea :)